SZIKKTI Labor Szilikátkémiai Anyagvizsgáló-Kutató Kft.

 

TÖRTÉNETI VISSZATEKINTÉS:

 

  • ÉaKKI – Építőanyagipari Központi Kutató Intézet

(1953. március 16 – 1965. december 31.)

  • SZIKKI – Szilikátipari Központi Kutató Intézet

(1966. január 01 – 1966. december 31.)

  • SZIKKTI – Szilikátipari Központi Kutató és Tervező Intézet

(1967. január 01 – 1994.)

 

A SZIKKTI Labor Kft. 1995-ben alakult a több, mint 60 éves múltra visszatekintő Szilikátipari Központi Kutató Tervező Intézet egyik utódaként. A sok évtizedes tudományos, kutatói és vizsgálati tapasztalatai, korszerű műszerei és nemzetközileg elismert szakemberei által megbízható, stabil vállalatként áll partnerei rendelkezésére.

A SZIKKTI Labor Kft. teljes tevékenysége a szilikátipari anyagok vizsgálata, kutatása és fejlesztése, valamint a rotációs viszkoziméterek akkreditált kalibrálása, valamint a Brookfield-AMETEK termékek forgalmazása.

Viszkoziméter kalibrálás

Magyarországon egyedüli a NAH által NAH-2-0224 számon akkreditált Kalibrálólaboratórium a rotációs viszkoziméterek és reométerek kalibrációjára.

Brookfield-AMETEK termékek forgalmazása

Szikktilabor

A világmárkát képviselő, piacvezető Brookfield-AMETEK INSTRUMENTATION & SPECIALTY CONTROLS DIVISION kizárólagos magyarországi márkakereskedőjeként rotációs laboratóriumi viszkozimétereket/reométereket, termosztátokat és tartozékokat valamint speciális ipari viszkozimétereket forgalmaz. Ezen kívül alkalmazástechnikai szaktanácsadás és viszkozitás mérések végzése.

Anyagvizsgálat/kutatás

Általános tevékenysége a szilikátipari nyersanyagok, félkész- és késztermékek, adalékok (cement, beton, üveg, finomkerámia, tégla, cserép, szigetelő és tűzállógyártmányok), speciális műszaki kerámiák stb. kémiai, fizikai, morfológiai, mikroszondás, kristályszerkezeti, termikus vizsgálata, illetve a szilikátipari anyagok, porok szabad kvarc-tartalmának, azbeszt-tartalmának meghatározása, valamint fémanalitikai vizsgálatok. Cementek, gipsz, betonadalékszerek, kőanyag-halmazok, keverővíz (betonhoz), szilárd ásványi tűzelőanyagok, valamint talajok stb. egyes komponenseinek nedves kémiai analízise és érzékszervi vizsgálata.

Komplex vizsgálati módszerek alkalmazásával különböző kutatási, fejlesztési, szakértői megbízások teljesítése.

A NAH által NAH-1-1259/2019 számon akkreditált Vizsgálólaboratórium.

Oktatás

A veszprémi Pannon Egyetem anyagmérnők szakos hallgatóinak oktatása, laboratóriumi gyakorlatok.

Egyéb

Igazodva partnereink igényeihez az általunk forgalmazott termékek kínálatát bővíteni kívánjuk. Elsőként az innovatív, egyedi és piacvezető DYCEM termékek bevezetésével.

Tagságaink

Szikktilabor

Szilikátipari Tudományos Egyesület

Szikktilabor

Téglaszövetség

Szikktilabor

Kerámiaszövetség

Tanúsítványaink

Szikktilabor

Kalibrálólaboratórium akkreditációs okirat

Szikktilabor

Vizsgálólaboratórium akkreditációs okirat

Szikktilabor

BROOKFIELD Dr. Pósa Imre

Szikktilabor